Nuorodos  

   

Prisijungimas  

   

          Белая берёза
          Под моим окном
          Принакрылась снегом,
          Точно серебром.
                   (Сергей Есенин)
 
Balandžio 16 d. Šilalės švietimo centre vyko kasmetinė poezijos rusų kalba popietė „Pavasario žiedai“. Šiais metais ji buvo skirta garsaus rusų poeto S. Esenino 120 – ąjam jubiliejui paminėti. Į popietę susirinko gausus būrys mokinių iš viso Šilalės rajono! Rusų kalba ir dainuota, ir deklamuota, ir eiles bandyta sudėti... Kaltinėnų A. Stulginskio gimnazijai atstovavo 8b klasės mergaičių ansamblis, kuris padainavo dvi smagias dainas: „Друзья“ ir „Самовар“ ir IIa gimnazistė Gintautė Jegorovaitė, kuri atliko rusišką romansą „Клен ты мой опавший“.
Visi dalyviai apdovanoti padėkos raštais, o svarbiausia – gera nuotaika, kuri sukūrė draugišką atmosferą ir įkvėpė nesustoti mokytis kalbų!
 
Gintautė Jegorovaitė, IIga klasė
2015-04-28Camera

 

matSveikiname Lietuvos mokinių pradinio ugdymo 4-ų ir 5-ų – 8-ų klasių matematikos olimpiados nugalėtojus ir prizininkus:
Agnę Gudauskaitę (6 kl., mokytoja Reda Bartkuvienė), laimėjus I-ąją vietą,
Augustę Mižutavičiūtę (4 kl., mokytoja Valda Jagorovienė), laimėjus II-ąją vietą,
Livetą Stončiūtę (8a kl., mokytoja Anastazija Jocienė), laimėjus II-ąją vietą!
 
Edita Bagdonienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui.
2015-04-24
Netruko prabėgti mėnuo ir balandžio 21 dieną mokiniai susirinko į renginį pasidžiaugti nuveiktais darbais.
Renginio metu padėkos raštais buvo apdovanoti visi akcijoje „Inkilėlis“ dalyvavę mokiniai. Tai 7 klasės mokinys Aldas Aleksėjūnas, 8a klsės mokiniai Rokas Kvestys ir Mikas Kaminskas, Ig klasės mokinys Regimantas Eitutis, IIga klasės mokiniai Deividas Bartkus ir Mantas Sadauskis. Mokinių pagaminti inkilėliai buvo įkelti Aleksandro Stulginskio gimtinėje įkurto parko medžius.
Aktyviai įsijungė mokiniai ir į integruotą projektą „Naikini gamtą – kenki sau“. Buvo pateikta 15 teiginių gamtos išsaugojimo tema. Juos mokiniai turėjo argumentuotai pagrįsti popieriaus lape. Geriausių idėjų pateikė, vaizdžiausiai darbus atliko, organizatorių ir komisijos nuomone, 5a klasė (Nedegink pernykštės žolės), IIgb klasė (Būk žalias – važiuok dviračiu) ir IIIg klasė (Taupysi popierių – išsaugosi medį). Laimėjusieji buvo paskatinti saldžiais prizais.
Sveikiname Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos komandą, 2014-2015 m. m. Šilalės rajono mokinių olimpinio festivalio lengvosios atletikos kroso estafečių varžybose iškovojusią III – ąją vietą: Saidą Šiušaitę 8a, Aureliją Klimašauskaitę 7, Edviną Tamašauskaitę IVg, Gabrielę Auškalnytę IIIg, Gvidą Taurozą 7, Antaną Klapatauską 6, Luką Petrošių Ig, Julių Žukauską Ig. Už komandos pasiekimus dėkojame treneriui Severinui Čėsnai.
Sveikiname Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos komandą, 2014-2015 m. m. Šilalės rajono mokinių olimpinio festivalio virvės traukimo varžybose iškovojusią I – ąją vietą: Edgarą Jokubauską IVg, Aurimą Šliažą IVg, Tomą Smilgevičių IVg, Edvardą Sakalauską IVg, Julių Razbadauską IVg, Martyną Pocių IIIg, Rupertą Vladičką 8b, Paulių Kasputį Ig, Deividą Gedvilą Ig, Vaidą Jundulaitę IVg. Už komandos pasiekimus dėkojame kūno kultūros mokytojui Petrui Grinaveckui.
 
Edita Bagdonienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui.
2015-04-22
Balandžio 9-11 d. Kauno Aleksandro Puškino gimnazijoje vyko XXII Lietuvos mokinių rusų (gimtosios ir užsienio) kalbos olimpiada tema ,,Gamta, pasaulis,Visatos paslaptis...“ (Природа, мир, тайник Вселенной…) Joje Šilalės rajonui atstovavo mūsų gimnazijos IIga mokinė Gintautė Jegorovaitė.
Net 90 olimpiados dalyvių iš įvairių Lietuvos miestų ir rajonų, taip pat J.Baltrušaičio mokyklos (lietuvių dėstoma kalba) Maskvoje rungėsi tarpusavyje. Šiais metais sukanka 120 gimimo metinės žymiam rusų poetui S. Jeseninui, todėl dalyviai papildomai turėjo parodyti žinias iš šio ir kitų gamtos tema rašiusių poetų F.Tiutčevo ir A. Feto biografijos ir kūrybos.
,,Turėjau puikią progą patikrinti rusų kalbos žinias, praplėsti akiratį ir išmėginti kalbinius įgūdžius. Olimpiados dienos buvo be galo darbingos: reikėjo atlikti įvairias užduotis apie Rusijos gamtą, meną, rašytojus, parašyti esė, parodyti savo gebėjimus meninio skaitymo konkurse, atlikti retorikos užduotį. Pats didžiausias iššūkis – pamėginti užmegzti pokalbį su rusakalbiais bendraamžiais ir vertinimo komisija. Paskutinę olimpiados dieną buvo labai sunku atsisveikinti su naujais draugais, nors tarp mūsų vis dar buvo nedidelis kalbos barjeras, todėl kalbų mokytis verta, nes jos tarpusavio bendravimo pagrindas!“ - savo įspūdžiais dalinosi Gintautė.
Gimnazistė neliko nepastebėta - pademonstruotos rusų kalbos žinios buvo įvertintos garbios komisijos. Ji buvo apdovanota specialiu Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro direktoriaus Algirdo Sakevičiaus Pagyrimo raštu „Už gerą užduočių atlikimą“. Sveikiname Gintautę ir kartu su ja džiaugiamės puikiais pasiekimais.
 
Roma Steponaitienė, rusų kalbos mokytoja metodininkė
2015-04-20Camera

22

Šių metų balandžio 14 dieną mūsų gimnazijoje vyko pavasario šventė „Smagūs Atvelykio žaidimai“. Atvelykis švenčiamas praėjus savaitei po Velykų. Šventėje, kurią organizavo ir vedė ateitininkės, dalyvavo 5-6 klasių mokiniai. Lenktyniavome estafetėse, minėme mįsles, atlikome smagias užduotis. Svarbiausia Atvelykio šventės dalis - kiaušinių ridenimas. Pasidalinę į keturias komandas, ridenome margučius. Gražu buvo žiūrėti, kokių meniškų margučių pamatėme. Supratome, kad liaudiški papročiai yra kūrybiški, gyvi, svarbūs. Už sėkmingai atliktas užduotis buvome apdovanoti įvairiais  prizais.
Ši šventė mums labai patiko, dėkojame šventės organizatoriams!
 
Kotryna Buivydaitė, 6 klasės mokinė
2015-04-17Camera

22222222

sokBalandžio 10 dieną Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras pirmą kartą iniciavo visuotinę atvirų durų dieną tėvų darbovietėse „Šok į tėvų klumpes“. Sėkmingas profesijos pasirinkimas ir asmeninė karjera yra ne tik mokinio, bet ir jį supančios aplinkos – tėvų, mokyklų vadovų, mokytojų, karjeros specialistų, darbdavių – rūpestis, todėl svarbu visų bendravimas ir bendradarbiavimas. Mokiniui, kuris turės priimti sprendimus, susijusius su profesijos pasirinkimu ir įsidarbinimu, svarbu apsilankyti savo tėvų, globėjų, artimųjų darbo aplinkoje ir susipažinti su jų profesine veikla, plėtoti savo karjeros kompetencijas bei stiprinti priimamus karjeros sprendimus.

Mūsų gimnazija aktyviai dalyvavo šioje iniciatyvoje. Daugiau kaip 90 5 – IIIg klasių mokinių balandžio 10 dieną vyko susipažinti su tėvelių, artimųjų profesijomis ir karjeros galimybėmis į jų darbovietes. Dėkojame visiems tėveliams už suteiktą galimybę susipažinti su jų profesine veikla, darbo aplinka visuotinės atvirų durų tėvų darbovietėse dienos metu ir klasių auklėtojoms, aktyviai dalyvavusioms organizuojant išvykas.
 
Edita Bagdonienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui.
2015-04-17
Balandžio 10 dieną mūsų gimnazijoje vyko pradinių klasių mokinių meninio skaitymo konkursas – šventė, kuris buvo skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 25 – mečiui ir etnografinių regionų metams paminėti. Mokiniai varžėsi dvejose grupėse: kūrinius skaitė literatūrine kalba arba žemaičių tarme. Šventę pradėjo ketvirtokai, sudainuodami dainą „Čia mano žemė – Lietuva“, kuri smagiai nuteikė ir publiką, ir dalyvius.
Skaitovų pasirodymus vertino komisija, kuri nugalėtojais išrinko antroką Marių Bartkų ir ketvirtokę Liviją Kasmauskytę.
Linkime kuo didžiausios sėkmės mokinukams rajoniniame šio konkurso etape Kvėdarnoje!
 
Valda Jegorovienė, pradinių klasių mokytoja metodininkė
2015-04-14{jcomments on}Camera

2222222222222

Kovo 30 dieną keturi mūsų gimnazijos mokiniai – Modestas Vedeikis 6 kl., Aistė Kasparavičiūtė 8b kl., Ugnė Višinskytė 2ga kl. ir Aurelija Bartašiūtė 3g kl. - dalyvavo tradiciniame anglų kalbos skaitovų konkurse „The World around us“, vykusiame Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijoje. Aistė Kasparavičiūtė (mokyt. Daiva Mižutavičienė) ir Aurelija Bartašiūtė (mokyt. Laima Šalkauskienė) laimėjo pirmąsias vietas savo amžiaus grupėse. Visi dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais, o nugalėtojai diplomais ir atminimo dovanėlėmis.
 
Daiva Mižutavičienė, anglų kalbos vyr. mokytoja.
2015-04-10

Velykosgamtos atbudimo, pavasario džiaugsmo ir linksmybių šventė. Senovės lietuviams tai buvo didžioji pavasario šventė, kuri dabar atitinka krikščionių Velykų laiką. Tais yra svarbiausia daugelio krikščionių šventė. Kaip ir kitos krikščioniškos šventės, Velykos yra perėmę pagoniškų elementų, pvz., Velykų kiaušiniai, Velykų zuikiai, Velykų bobutė, Vėlykė.

Netrukus su džiaugsmu ruošimės šiai gražiai pavasario šventei, galvosime kaip papuošti namus, ką patiekti ant vaišių stalo. Kartais aplanko jausmas, kad akys pavargo nuo prekybos centrų diktuojamų Velykų spalvų parado ir gaminių pasiūlos. Todėl norisi šventei sukurti kažką originalaus savo rankomis su meile. Šios minties vedami, 5 - 8 ir I - II gimnazijos klasių mokiniai per technologijų pamokas (mokytojai Daiva Mižutavičienė, Valentina Kinderienė ir Vytalijus Daunoras) ieškojo, kūrė, konstravo, siuvo, vėlė, pjaustė, tekino, lankstė iš popieriaus, derino skirtingas technikas ir medžiagas, dekoravo sagomis, karoliais ir saldainiais. Taip kūrybinio darbo procese atsirado įvairūs velykiniai akcentai: velykiniai zuikiai ir viščiukai, margučiai ir Velykų medžiai, pavasarinės gėlės, vainikai ir pintinėlės.

Pasitinkant pavasarį ir belaukiant gražiausių atgimimo švenčių – šv. Velykų, kovo 24 dieną gimnazijos vestibiulį papuošė mokinių darbų paroda „Originalūs velykiniai akcentai“, kuri iki Atvelykio džiugins ne tik draugus, mokytojus, bet ir gimnazijos svečius. Ši paroda prisijungia prie gimnazijos renginių, skirtų Žemės dienai.

 
Valentina Kinderienė, technologijų mokytoja.
2015-04-08Camera

22222222222222

 

   
   

Lietuvių maža, mes galime išlikti tik savo mokslu, gabumais, darbštumu...

Aleksandras Stulginskis

   
Pamokų laikas
1. 08:00 - 08:45
2. 08:50 - 09:35
3. 09:45 - 10:30
4. 10:40 - 11:25
P 11.25-11.50 5-8 kl.
5. 11:50- 12:35
P 12.35-13.00 I-IVg kl.
6. 13:00 - 13:45 
7. 13:55 - 14:40
   

KK projekto logo

   
Uniformų užsakymas
(dydžių lentelės)
uniformos
 
   

 Hey.lt - Nemokamas lankytojø skaitliukas

   
© Šilalės r. Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazija